Cum sa faci un sistem de irigatie smart, cu aspersoare, pentru gazon

Cum sa faci un sistem de irigatie smart, cu aspersoare, pentru gazon
Cu ajutorul tehnologiei moderne, ai posibilitatea de a automatiza sistemul de irigatie al gradinii tale si de a economisi timp si energie in acest proces. In aceasta postare, iti voi arata cum sa iti construiesti singur un sistem de irigatie smart cu aspersoare dar si cum sa il automatizezi folosind releul cu WiFi Sonoff 4CH PRO R3.


Pasul 1: Planificarea sistemului de irigatie


Primul pas este sa planifici sistemul de irigatie si sa decizi care parti ale gradinii tale trebuie sa fie irigate. In functie de dimensiunea si forma gradinii tale, poate fi necesar sa folosesti mai multe aspersoare. De asemenea trebuie sa iei in considerare si tipul de gazon/plante din gradina deoarece acestea pot avea cerinte de udare diferite.

Pentru a construi sistemul de irigatie ai nevoie de urmatoarele componente:

 
  • Sursa de alimentare cu apa
  • Pompa de apa
  • Rezervor 1000l IBC
  • Conducte de legatura PEHD 25mm, coturi si T-uri
  • Aspersoare
      T-u pentru aspersoare            

Pentru automatizarea sistemului de irigatie avem nevoie de cateva componente electrice:
 
                        

 

Pasul 2: Montare conducte si aspersoare


Stabiliți o sursă de apă pentru sistemul de irigație. Dacă debitul și presiunea rețelei de apă sunt suficiente, puteți conecta sistemul la aceasta. În caz contrar, puteți utiliza un rezervor IBC de 1000 litri conectat la rețeaua de apă și un plutitor care să închidă alimentarea cu apă atunci când rezervorul este plin.
Dacă alegeți să utilizați un rezervor, va trebui să montați și o pompă de apă care să extragă apa din rezervor. Pompa trebuie să aibă un debit și o presiune calculate pentru toate aspersoarele din sistemul de irigație.

În cazul în care este necesară montarea mai multor aspersoare, puteți crea sistemul cu mai multe circuite, astfel încât să aveți un număr egal de aspersoare pe fiecare circuit.
Sapați șanțurile la o adâncime de 20-25 cm, ținând cont și de dimensiunea aspersoarelor.

 

Pasul 3: Automatizarea instalatiei de irigat


Pentru a automatiza instalația de irigat, am utilizat un Sonoff 4CH PRO R3 și patru electrovalve de 24V, deoarece avem patru circuite, fiecare cu câte 5 aspersoare.
Releul 4CH PRO R3 poate fi alimentat atât cu 220V, cât și cu 24V, dar avem nevoie și de un transformator de 24V pentru a alimenta electrovalvele.    

 

Suport clienti

Luni - Vineri: 09:00 - 18:00

Sambata: 09:00 - 14:00

Duminica: Inchis

0733 850 858 vanzari@casasmart.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!